Festivaluri concurs muzica 2020


joi, 4 octombrie 2012

Regulament Festival "CONTRAPUNCT TALENT FEST" 9-11 noiembrie 2012 , București



FESTIVAL DE MUZICA PENTRU COPII
9, 10, 11 noiembrie 2012
TEATRUL GIULESTI, OPERA COMICA PENTRU COPII, BUCURESTI
Calea Giulesti, Nr. 16, Sector 6, Bucuresti


SECTIUNEA INTERPRETARE
  1. Concursul de interpretare este deschis cântăreţilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani.
  2. Concursul se desfasoara pe patru categorii de varsta:
  • 6 - 8 ani
  • 9 - 11 ani
  • 12 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  1. Proba de concurs : interpretarea live a unei piese stabilita in urma preselectiei;
  2. În competiţie se pot înscrie atat solişti, cat si grupuri (cel mult 7 membri/grup) sau solist cu grup.
  3. Cântecele interpretate trebuie să aparţină genurilor pop-dance, dance, ballad, pop-rock, euro-pop, R&B, jazz, gospel, disco, etc. Se acceptă cover-uri ale unor hituri internaţionale.

PRESELECTIA
Pentru participarea la preselectie sunt necesare urmatoarele materiale:
  • 1 - 3 cântece propuse pentru a fi prezentate in concurs, in ordinea preferinţei lor, pozitiv si negativ, (se accepta doar inregistrari de calitate). Cântecele nu trebuie să depăşeasca 4 minute si vor fi interpretate in limba romana sau într-o limbă de circulaţie internaţională.
  • Lista cu titlurile cantecelor propuse si autorii acestora (compozitor, textier, orchestrator, producator, etc).
  • O fotografie portret in format digital.
  • Chitanta (sau copie scanata) ca dovada a achitarii taxei de preselectie.
Materialele vor fi trimise pana la data de 25 octombrie 2012 in format electronic pe adresa interpretare@contrapunct.ro sau prin posta pe adresa Petre Bogdan, Str. Vasile Toneanu nr. 46, ap. 2, sector 3, Bucuresti, cod 031441.

MATERIALELE EXPEDIATE PRIN POSTA NU SE RETURNEAZĂ
  1. Taxa pentru preselectie este de 50 ron si va fi achitata intr-unul din conturile de mai jos:
  • Asociatia Copii pentru Copii, cont IBAN RO23 RZBR 0000 0600 1179 3918, deschis la Raiffesien Bank
sau
  • Bogdan - Florian Petre, Str. Vasile Toneanu, nr. 46, ap. 2, cont IBAN RO09 INGB 0000 9999 0002 7036, deschis la ING Bank


  1. Preselectia se va face pe baza auditiei materialelor trimise, concurentii alesi calificandu-se in faza de semifinale. Nota obtinuta de fiecare concurent la preselectie va fi ponderata de votul publicului. Materialele audio (pozitivele) vor fi postate pe www.contrapunct.ro, unde publicul va putea vota in functie de preferinte. Primii 3 concurenti cu cel mai mare numar de voturi se califica automat in faza urmatoare.
  2. Numele semifinalistilor se vor afisa pe site-ul www.contrapunct.ro pana la data de 1 noiembrie 2012.
  3. Pentru participarea in festival concurentii vor achita o taxa in valoare de 100 ron. Aceasta taxa se va achita dupa confirmarea promovarii preselectiei, fie intr-unul din conturile de mai sus, fie in ziua semifinalei.


SECTIUNEA CREATIE
  1. Se adreseaza tuturor autorilor profesionisti sau amatori.
  2. Piesa muzicala trebuie sa fie in prima auditie.

PRESELECTIA
Pentru participarea la preselectie sunt necesare urmatoarele materiale:
  • CD cu piesa propusa pentru a fi prezentata in concurs pozitiv (se accepta doar inregistrari de calitate). Pe CD va fi trecut un motto si un cod format din 5 cifre, fara alte precizari, cum ar fi numele autorilor sau al interpretului.
  • Chitanta (sau copie scanata) ca dovada a achitarii taxei de preselectie

Materialele vor fi trimise pana la data de 25 octombrie 2012 prin posta pe adresa Petre Bogdan, Str. Vasile Toneanu nr. 46, ap. 2, sector 3, Bucuresti, cod 031441 sau in format electronic pe adresa creatie@contrapunct.ro cu conditia ca adresa de mail de pe care se expediaza materialele sa nu divulge identitatea autorului/autorilor compozitiei.

MATERIALELE EXPEDIATE PRIN POSTA NU SE RETURNEAZĂ

  1. Taxa pentru preselectie este de 50 ron si va fi achitata in contul.
  • Asociatia Copii pentru Copii, CUI 18066830, cont IBAN RO23 RZBR 0000 0600 1179 3918, deschis la Raiffesien Bank
sau
  • Bogdan - Florian Petre, Str. Vasile Toneanu, nr. 46, ap. 2, cont IBAN RO09 INGB 0000 9999 0002 7036, deschis la ING Bank

  1. Preselectia se va face pe baza auditiei materialelor trimise, piesele alese calificandu-se in faza de semifinale. Fiecare piesa muzicala trimisa spre preselectie va fi audiata de un juriu format din muzicieni si de un juriu format din copii cu o pregatire muzicala de cel putin 5 ani.
  2. In urma preselectiei, se vor afisa pana la data de 1 noiembrie 2012 pe www.contrapunct.ro motto-urile si codurile pieselor care se califica in etapa urmatoare. Concurentii selectati vor contacta organizatorii, moment in care isi vor dezvalui si identitatea, trimitand in termen de 3 zile negativul piesei selectionata in concurs, numele si varsta interpretului, precum si o fotografie portret in format digital a interpretului.
  3. Interpretii pieselor alese in urma preselectiei au obligatia de a participa la repetitiile stabilite de organizatori, absenta acestora conducand la eliminarea din concurs. In astfel de cazuri se va califica in mod automat in finala interpretul cu nota cea mai mare in ordinea clasamentului preselectiei.
  4. Organizatorii au dreptul ne-exclusiv de a folosi în transmisiuni radio/TV/internet si de a exploata cântecele prezentate in competiţie de către concurenţi. Pentru acord, compozitorii, textierii, producătorii, orchestratorii vor semna un formular de acord ce se poate downloada de pe site-ul www.contrapunct.ro.
  5. Pentru participarea in festival concurentii vor achita o taxa in valoare de 100 ron. Aceasta taxa se va achita dupa confirmarea promovarii preselectiei, fie intr-unul din conturile de mai sus, fie in ziua semifinalei.


FORMAT CONCURS
Concursul se va desfasura in zilele de 9, 10, 11 noiembrie, dupa cum urmeaza:
  • 9 noiembrie – semifinala interpretare si creatie
  • 10 noiembrie – semifinala interpretare si creatie
  • 11 noiembrie – finala interpretare si creatie, gala

JURIZARE
Jurizarea va avea loc cu nota la vedere.
Criteriile de jurizare vor avea in vedere calităţile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativă, prezenta scenică, calitatile coregrafice.
Deciziile juriului de preselecţie şi concurs sunt irevocabile şi nu pot fi contestate.


PREMII SECTIUNEA INTERPRETARE
  1. Pentru fiecare categorie de varsta se acorda trei premii. Premiile vor consta in bani si produse.
  2. Organizatorii pot modifica valoarea premiilor in sens crescator, functie de amploarea parteneriatelor/sponsorizarilor.
  3. Din cele patru categorii de varsta se va alege concurentul (solist/trupa/grup/solist cu grup) care va castiga Trofeul Contrapunct.
  4. Se vor acorda si premii speciale.
  5. Un interpret nu poate fi distins cu doua premii in acelasi timp. In eventualitatea in care acelasi concurent este nominalizat pentru doua premii, i se va decerna in final cel mai mare ca valoare, iar urmatorul nominalizat la categoria sa il va obtine pe celalalt. Exceptie fac premiile speciale care se pot acorda si castigatorilor premiilor aflate in concurs.

PREMII SECTIUNEA CREATIE
  1. Se vor acorda premiile 1, 2, 3 si un trofeu.
  2. Organizatorii pot modifica valoarea premiilor in sens crescator, functie de amploarea parteneriatelor/sponsorizarilor.
  3. Se vor acorda si premii speciale.

Concurentii alesi in urma preselectiei au obligatia de a participa la repetitiile stabilite de organizatori, absenta acestora conducand la eliminarea din concurs. In astfel de cazuri se va califica in mod automat in finala interpretul cu nota cea mai mare in ordinea clasamentului preselectiei.
Organizatorii au dreptul ne-exclusiv de a folosi în transmisiuni radio/TV/internet piesele prezentate in competiţie de către concurenţi. Pentru acord, compozitorii, textierii, producătorii, orchestratorii vor semna un formular de acord ce se poate downloada de pe site-ul www.contrapunct.ro Fiecare concurent admis are obligatia de a trimite pana la data de 1 noiembrie 2012 formularul completat si semnat. Netransmiterea pana la acest termen a formularului atrage eliminarea concurentului. In astfel de cazuri se va califica in mod automat in finala interpretul cu nota cea mai mare in ordinea clasamentului preselectiei.
Participantii sunt obligati sa respecte programul fixat de organizatori pentru repetitii, concurs si gala.
Nu sunt asigurate cazarea si masa.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a face orice modificari necesare in vederea respectarii cerintelor impuse pentru un spectacol de calitate.
Participantii sunt obligati sa respecte indicatiile de regie primite in timpul repetitiilor.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a folosi pe termen nelimitat orice material fixat (inregistrat audio si/sau video) in cadrul festivalului, precum si imaginea concurentilor in diferite materiale de presa sau promotionale.